SATS kurser

Introkursus

Årligt afholder SATS-Aalborg et Introkursus. Kurset har 4 stationer: Teoretisk ABCDE, luftvejshåndtering, anlægning af venflon samt simulation, hvor du anvender dine teoretiske færdigheder til at identificere og behandle livstruende tilstande.

.

A-gas kursus

A-gas er en af de mest anvendte diagnostiske metoder til akut dårlige patienter. I SATS Aalborg er tilbyder vi et praktisk orienteret kursus der forbereder dig til at tage, læse og forstå en A-gas, så du er godt rustet til når du skal stå med det i virkeligheden. Til kurset bliver der undervist og superviseret af erfarne læger, og man får lov til at øve sig, både på en dukke og på hinanden.

.

Venflonkursus

At kunne lægge et venflon er en basisfærdighed for enhver læge, men hvordan gør man det? Hvor stikker man? Og hvorfor er der så mange forskellige nåle? Svarene på alle disse spørgsmål, og meget mere, kan du få på SATS Aalborgs årlige venflonkursus. På kurset introduceres du til de teoretiske aspekter af venflon anlæggelse, og du har mulighed for at prøve at lægge et venflon både på en dukke og på dine kammerater.

.

ABCDE-aften

ABCDE er en algoritme, der bruges til identificering og prioritering af livstruende tilstande. SATS Aalborgs ABCDE-aften er et rent praktisk kursus. Der er 4-5 case-simulationer hvor man får trænet sin ABCDE med efterfølgende debriefing med dygtige læger.

.

ABCDE-GO! Adventure Race

Adventure Race et udendørs kursus bestående af en introduktion til ABCDE-algoritmen med efterfølgende simulationstræning på et bredt spektrum af cases, hvor du kan finpudse dine akut-medicinske færdigheder. Kurset er en fremragende mulighed for møde nogle mere avancerede cases, afprøve sin teori og komme ud i solen for en stund.

.

Kursus i Akutte Præhospitale Situationer

KAPS er SATS Aalborgs årlige hyttetur, hvor vi inviterer læger til at undervise akut medicin og de færdigheder man skal bruge til akut tilskadekomne patienter. Udover undervisning er der også mere avancerede cases, hvor man får mulighed for at blive en rigtig ABCDE ekspert. Så er der selvfølgelig skruet maks op for hytte-hyggen, med brætspil, god mad og festligheder.